Percival guitars

Sinds eind 2018 promoot Jeroen actief gitaren van het merk: Percival guitars.

Deze gitaren worden gebouwd door gitaarbouwer (luthier, als je het deftig wil zeggen) Perry. Jeroen en Perry kennen elkaar al vele jaren en vonden elkaar in de voorliefde voor exotische houtsoorten, professionele instrumenten en in de liefde voor muziek en de gitaar in het bijzonder. Het laatste jaar komen Perry en Jeroen gemiddeld eens per week samen en voert Jeroen, als leerling gitaarbouwer, onder leiding en toeziend oog van Perry alle voorkomende werkzaamheden. Samen werken zij met veel passie en drive aan het opknappen en verbeteren van hun eigen gitaren en uiteraard aan nieuwbouw exemplaren.

Perry is een ervaren vakman die vanuit zijn eigen professionele werkplaats gestaag aan een indrukwekkende en unieke zelfbouw gitaarverzameling werkt. ’Van ruw hout tot en met de assemblage van hardware en afwerking van de tops, kleur, lakken, enzovoort. Geheel op maat, naar keuze van de klant. Verder verzorgt Perry ook reparatie en onderhoudswerkzaamheden en helpt hij gitaristen om hun instrumenten naar wens af te stellen. Dus: Is je gitaar kapot, speelt hij niet lekker, moet je de frets vervangen of anders afstellen, wil je andere pick-up monteren of zijn er andere dingen die je zelf niet kunt of vervelend vindt? Bel Perry en hij gaat met aandacht en vakmanschap voor je aan de slag.

Jeroen’s al jaren bestaande wens om ooit nog een Telecaster model te willen hebben werd door de samenwerking met Perry realiteit. Hij bouwde hem zelf! Het resultaat, de Percival TeleKlink 1 kun je in het tweede filmpje hieronder zien. Een mooie gitaar met een super solide, 2 x seymour duncan configuratie, spalted maple top op een mahoniehouten body. Deze gitaar speelt en klinkt (!?) geweldig en Jeroen is trots op de look en sound en het eindresultaat dat na vele uren handwerk en met de nodige beginnersfouten uiteindelijk gerealiseerd is.

Nog geen twee maanden geleden volgde de Percival stealth. Eveneens een zeer en fraaie mat zwart afgewerkte gitaar, met een 2 x tone rider classic configuratie en een zogenaamde neckjoint aanpassing. Zie en luister ook hoe die nieuwe Percival uit de koffer kwam in het eerste filmpje.
Uitpakken, inpluggen en . . . . Bam!

Nawoord van Jeroen:
Als ervaren gitarist weet ik wat voor mij ideaal is qua geluid en speelcomfort. Deze idealen worden realiteit in de bouw, constructie, materialen en uitvoering van Percival guitars. Uit die ervaring(en) kan ik Percival guitars dan ook van harte aanbevelen.

Percival Stealth

Percival TK 1

Percival guitars
Dirk Bus erf 26
2552 XG Den Haag
06 - 37410491

Contact opnemen


Tel + e-Mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
078-677 23 04

Adres

Boterbloem 17
2995TJ Heerjansdam

Copyright © 2019

Jeroen van Klinken
Disclaimer | AVG

Webdesign:

Bluepoint eCommerce